Fel av mig

Av någon anledning hade jag fått för mig att vi skulle köra bröst idag, men så var inte fallet. Utan det var ben som stod på schemat. Det gick bra, men var extremt jobbigt, speciellt 8 reps @ 95 kg i knäböjen.

Efteråt körde vi intervaller, tredje gången för mig, men första gången för min träningspoolare.. Han blev trött.





Bild från i onsdags, innan jag såg The social network på bio. Öländska bönchips (som tydligen skulle vara rika på protein, ganska goda faktiskt) och nåt vitaminvatten. Ingen höjdare, men det funkade.


Väntar på ett glas chokladpudding som står i kylen och ska stelna.


@ Malkars en lördagskväll

Att träna en lördagskväll är fantastiskt på många sätt. Minimalt med folk, vilket medför att alla maskiner och vikter hela tiden är lediga, och man kan passa på att ta bilder och filma i lugn och ro. Skönt.




Idag är det bröst och mage som står på schemat. Tillsammans med ryggpasset är detta passet en personlig favorit.



Frukost

Jag har väl aldrig direkt varit något större fan av att äta frukost. Tycker att det är jobbigt att äta på morgonen. Men jag har numera en standardfrukost som jag äter, även jag mår illa eller inte. Havregrynsgröt, 2 ägg, ett gäng Omega 3-kapslar och några skopor WHEY.

Fungerar utmärkt som gröt.....

Beställning+träning

Idag gjorde jag en liten beställning från gymgrossisten. Bland annat fyllde jag på förrådet med Omega 3.



Slängde även med ett par powergrip, för att kunna träna upp greppet.


Väntar på att min träningspoolare ska komma hem så vi kan dra iväg till gymmet.



Kom igen ikväll KFF, vinn!

Dagens pass

Dagens pass gick bra, till det var dags för marklyft. Stången var givetvis upptagen, vi väntade och väntade och tillslut fick vi ge oss och lägga om passet, på hösten krävs det att man är flexibel på gymmet, oerhört mycket mer folk nu än i somras. Men passet flöt på ändå, inget speciellt att nämna, förutom att intervallerna på slutet kändes riktigt bra, inte alls lika jobbigt som sist. Konstigt.












Dagens lunch- Kycklingsallad med mycket kyckling + keso. Dryck - Vatten.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nu har jag äntligen fixat lite bilder. Som jag kan ha som verktyg när jag jämför senare. Observera att bilderna är tagna med en dålig iPohnekamera, i dåligt ljus. Kvaliteten blev därefter.










Bild två och tre tagna 25/10 2010 och bild ett tagen 18/10 2010.

Inga fotografiska mästerverk direkt. Men det kommer ge mig mycket att kunna jämföra formen när jag känner att det är dags för nya foton. Inte minst för motivationen.






Musik

Sedan Spotify kom blir skivköpen för min del färre och färre. Men det finns vissa artister som gör skivor som är för bra för att inte ha i sin skivsamling, och det känns bra att sponsra dom artister man tycker om.





......exempel på skivor som kommit ut iår som man verkligen borde köpa är utan inbördes ordning:

1. Damien Jurados senaste.

2. Shout out louds senaste och....

3. Palpitations debutalbum.


Nu: 15 gram aminosyror med lemonsmak sedan träna.


Marklyft

Sitter i skolan och längtar till kvällens träning. Idag är det rygg. Hoppas på att kunna lasta på rätt bra i marklyften där jag hållt igen på vikterna och övat teknik en längre tid, jag är oerhört rädd för att skada ryggen. Men nu är det slut på det!




......Dagens lunch bestod utav den alltid lika goda kycklingsalladen på Café Nilsson, givetvis med extra kyckling och keso!




Fredag,

Imorse stod vågen på 77.8 vilket betyder minus ett drygt halvkilo på en vecka. Helt okej, och kosten är inte alls lika jobbig att hålla som jag förutspådde.











I eftermiddag väntar ett bröstpass och jag känner mig riktigt motiverad, skön känsla!









Läsdags

Fick denna boken för några år sedan, men har aldrig tagit mig tid att läsa den, så jag tänkte det var dags att ta sig igenom den nu.



Återkommer med recension.

Dagens pass

Det är dagar som denna, när man innan passet i omklädningsrummet känner att det kommer bli ett bra pass man vill ha oftare, det är en speciell känsla. Slog idag inte mindre än två personliga rekord och testade på CARDIO för första gången.

Dagens pass:

Knäböj:

2x5 70 (uppvärmning)
1x5 90
1x5 105
1x2 120  (personbästa)

Benpress:

1x uppvärmning 100 kg
1x5 200
1x5 220
1x5 240
1x3 260
1x2 265  (personbästa)

Liggande baklår:

1x10 20 (uppvärmning)
1x7 30
1x5 45
1x3 55

Stående vadpress:

1x6 80
1x6 85
1x6 90
1x4 95


Benspark:

1x6 50
1x5 60
1x5 70
1x2 85


Baklår sittandes:

1x8 40
1x4 55


Nånstans här var jag fruktansvärt trött i benen. Körde även två magövningar (crunch på boll och en sittande magmaskin).

Efter detta var det dags att testa på CARDIO på löpbandet för första gången. Det var fruktansvärt jobbigt, trots att det bara tar drygt tolv minuter att genomföra..

Efterpasset åt jag detta och det var väldigt gott. Rekommenderas starkt!




Halvt bildbevis på personbästa, 120 kg. Då jag tränade själv idag, dröjer bilderna på dagsformen ytterligare några dagar..





En skjorta som sprack

Det hände en komisk sak igår när jag skulle till skolan.. Jag hade klätt på mig kläderna, bland annat en skjorta. När jag sedan böjde mig och skulle knyta mina skor känner jag hur skjortan spricker längs hela ryggen.. Det är inte bara positivt med att träna och bli större, jag har fått rensa ut stora delar av min garderob, då kläder som var var lagom för 14 månader sedan inte riktigt är det längre....

Vilodag

Mina axlar har varit allt annat än fräscha idag, men det är väl så det ska kännas dagen efter ett hårt och bra axelpass.

Dag två på kostschemat och jag tror nog att detta ska gå vägen, dock så är jag hungrig hela tiden. Detta trots att jag äter nästan lika mycket som innan, tänk att lite omfördelning kan göra så mycket..
Det börjar bli dags för en liten beställning snart, bland annat så börjar burken med Omega 3 bli tom.

Bilderna på dagsformen dröjer tills imorgon kväll.. Har kommit på att det är oerhört svårt att ta kort på sin egna rygg, så jag får ta hjälp av min träningspolare imorn innan passet.

Imorgon är det ben som står på schemat, jag hoppas på att kunna köra iaf några reps på 120 kg i knäböjen. Det återstår att se. Vi ska även avrunda passet med CARDIO. Det ska bli mycket intressant..


Ska få i mig en proteinchockladpudding innan läggdags, så det är bäst att jag sätter igång med det..

Morgondagens utmaning: 120 kg eller ej?








Måndag

Idag började mitt kostschema, mycket intressant.

Träningen ikväll gick bra, framförallt axelpressen.



Dock var löpbanden upptagna från det att vi kom, tills vi lämnade gymmet, så första intervallpasset får vänta tills på onsdag.

Dagens lunch:


300 gram kycklingfilé
1 dl basmatiris+en matsked sambal oelek
Alldeles för mycket sallad


Tack KFF för en fantastisk insats ikväll!

Imorgon börjar det!

Imorgon är det dags. Bland annat för ett nytt kostupplägg (som i stora drag handlar om att sänka mitt kaloriintag och ligga runt 2300 kalorier per dag) men även en del ändringar i träningsupplägget. Jag kommer som innan fortsätta med att träna varannan dag, men kommer nu ha ännu mer fokus på basövningarna (knäböj, marklyft, bänkpress osv), och kommer ha stort fokus på att öka i vikt i varje övning. Ett annat nytt moment kommer bli CARDIO. Jag kommer lägga in CARDIO-pass (dvs korta och intensiva intervallpass) efter varannat pass.
Men den stora utmaningen kommer att bli att hålla sig till kosten, då jag det senaste året har ätit väldigt mycket och ofta. Återkommer under morgondagen med bilder på dagsformen och en redogörelse efter mitt pass imorgon kväll.
Ser att bygget av det nya Malkarsgymmet är i full gång, och att de bland annat kommer ha ett rum med TRX-redskap. Det låter spännande och man längtar lite till öppningen i januari!
Att hålla igen på kalorierna kommer minst sagt bli en utmaning..

Start 15/10 2010

Denna bloggen kommer främst röra min träning. Anledningen till att jag skriver är att jag själv lättare ska kunna hålla koll på träningen, och få feedback av er som läser.

Bakgrund: Jag har tränat på gym regelbundet sedan slutet på augusti 2009. Jag har på denna tiden ökat i vikt från ungefär 67 kg till runt 80 kg. Min styrka har blivit betydligt bättre under denna tiden och jag känner mig fräschare i kroppen. Jag kommer nästa vecka börja med ett nytt träningsschema som jag hoppas kommer ge mig en extra skjuts i min träningsutveckling.

Dagsform:
Längd: 183 cm
Vikt: 78.4 kg
Midjemått: 89 cm

Ett delmål i min träning är att få "synligare" alltså mer definierade muskler, och detta ska ske genom reducering av kroppsfettet. Jag ligger idag på ungefär 19% kroppsfett, vilket ska ner till, förhoppningsvis 12%. Något tidsmål är inte satt, utan det får ta den tid det tar.

Jag har under senaste året inte varit speciellt noga med vad jag har ätit, utan har ätit ofta, och mycket, vilket med största sannolikhet är anledningen till att jag ligger runt 19% i kroppsfett.

Jag tar lite olika kosttillskott och kommer i senare inlägg redogöra för dessa.

Återkommer med bilder på fram och baksida i dagsform.





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0