Jonas Colting


"Ät fett för att förbränna fet, maten som gör dig uthållig!

Det kan låta som något av en motsägelse men om du har hängt med i boken hittills så har du förstått att den moderna kosten till stor del skiljer sig ifrån den mat som vi är genetiskt anpassade för.

Utan att upprepa mig alltför mycket så är dagens kost till stor del uppbyggd av rafinierade produkter och förädlade kolhydrater, något som helt saknades i människans ursprungliga diet. Däremot hade människans ursprungliga diet betydligt mer protein och balanserade fetter än vad en typisk västerländsk kost har. Denna kontrast betyder att våra tidiga förfäder hade en långt effektivare förbränning och var betydligt mer uthålliga än vad vi naturligt är idag.

För att kunna efterlikna den kosten och stimulera vår genetiskt nedärvda förmåga till uthållighet, så behöver vi minska ned på kolhydrater och i synnerhet de förädlade, till förmån för mer fett och protein. Visserligen så har vår typiskt västerländska kost en hel del fett men det är oftast fel sorts fett som inte alls stimulerar vår ämnesomsättning, utan i stället på sikt gör oss sjuka och feta."

Skrivet av en av Sveriges tuffaste idrottsmän, Jonas Colting. Boken med en något ironisk titel finns att köpa här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0