Lördag

Massage i stan om en timme. Sköönt. Ha en trevlig valborgsmässoafton!

Fredagsträning


















Innan passet idag tvekade jag tio gånger på om jag verkligen skulle träna, av olika anledningar. Bland annat har jag varit både trött och hänging idag. Men när mina kompisar tjatade kunde jag inte motstå och tur var väl det. Efter passet mår jag mycket bättre och jag är glad över mina resultat. Skön känsla!


Knäböj

1x5 100

1x5 100

1x5 100

1x5 100

1x5 100

 

Bra djup och bra utförande. Betydligt mycket bättre än sist.

 

Grabbarna är fokuserade.


Chins

+5 kg

7, 5, 5

+10 kg

3-4 st och en hel del negativa.

 

Rickard öste på med chins.

 

Liggande lårcurl

4 set


TRX bålstabilitet

Några vanliga plankor följt av en minut på varsin sidplanka.

 

TRX

 

Tröja från AV.


Vill ha


Respekt

 

Min träningspoolare och vän fick ovanstående kommentar på sin Facebookstatus. Det kära läsare, det kallar jag respekt. Ni som inte vet vem Mikael Hollsten är bör gå in och läsa här och ni som vill ha grym inspiration inför ett träningspass bör läsa här. Hollsten lever efter mottot "Aldrig vila". Det bör fler göra.


Bra pass som kunde blivit bättre



Idag tränade jag sent, själv.
Jag hade bra tryck i kroppen trots lite kolhydrater och faktum är att det hade kunnat varit ännu bättre med träningssällskap. Tyvärr var det ingen som nappade på min något sena invit via Facebook innan jag åkte till gymmet.

Marklyft - viktstegring

1x5 85
1x5 95
1x5 105
1x5 110 FILM
1x5 115

Bänkpress - viktstegring
1x5 40
1x5 50
1x5 60
1x5 65
1x5 70

Dips - 3 x max
15
14
10

Tappade säkert fem repetitioner i både första och andra setet för att ingen stod och skrek på mig.

Stångcurl
1x7 35 mot vägg
1x5 40 fritt



Intervaller
1 min gång följt av 1 min på 16-18 km/h. Gånger sex.

Magmaskin
4 set

Höjd intensitet är nyckeln



Stående rodd idag på Malkars, Lindsdal.


74,7 kg den 25/4.

74,7 kilogram på vågen idag vilket betyder att ytterligare 2,2 kg ska bort innan tävlingen den 11 juni. Det kommer inte bli några svårigheter alls. Höjd träningsintensitet och striktare kost kommer göra att målet kommer uppnås utan svårighet.

Idag har jag kört två pass med väldigt mycket freestyle. Ibland får man tillåta sig själv att gå utanför ramarna lite, det blir så tråkigt annars. Men imorgon är det tillbaka till schemat, allt för att få maximal styrkeökning innan F5.

När jag och E körde i fredags gjorde jag 11 repetitioner i bänkpressen på min förmodade tävlingsviktsvikt 72,5 kg. 15 lagom till tävlingen känns inte omöjligt?

Träningsmotivationen är hög för tillfället och det är en förutsättning för att lyckas med sina mål. Träningen är fantastisk på många sätt. När saker och ting är jobbiga finns alltid gymmet där som en utväg. Några timmar på gymmet gör väldigt gott för sinnet och man samlar nya krafter.

Dålig uppdatering...

...men det blir det ändring på ikväll. Jag ska bara köra dagens andra pass först...

Bra uppladdning

Jag var betydligt bättre förberedd och uppladdad idag än igår. Över tio timmars sömn, en full PWO och inte minst låten nedan på högsta volym gjorde att jag kom riktigt laddad till gymmet. Det behövdes, kan jag säga, för totalt 75 dips och en hel del annat gjorde att jag blev ganska slutkörd. Bilder och en kort redogörelse kommer senare ikväll.

Låten börjar lugnt, för att senare byggas upp på vägen fram till en explosion i slutet. Svårslaget.


Dubbla pass med trevligt sällskap

Vi har hunnit med att bränna av två pass tillsammans denna veckan, jag och Erik. Idag beslutade vi oss för att lägga till ännu ett pass imorgon på Friskis. Ett gym som imponerade mycket med stora, fina lokaler och bra utrustning.

Jag kommer inte skriva passen i sin helhet, utan låter bilder och en film tala för sig själva. Det som är värt att nämna är väl att jag körde 20 fina dips igår och att dagens pass blev tungt för att jag var ute och firade efter Kalmar FF:s underbara seger igår.


Chins på Friskis & Svettis idag

 

En av tre övningar i cirkelträningen. Sjuukt jobbigt.

Armgång - lite tufft med tekniken i början, men sen gick det bra.


En film från dagens pass på Friskis. Erik kör på bra med armgången, bland annat.


Motiverad, massage och värdig final

Imorgon är det dags för träning med E på Malkars Västra. Vi kommer köra endel freestyle men fokusera på chins, dips, bänkpress och stångcurls. Tidig läggning idag vilket medför tidig uppgång imorgon. Frukost, föreläsning och sedan är det dags. Jag kommer vara mer laddad än på väldigt länge.

Idag bokade jag äntligen tid för massage för att mjuka upp min något stela rygg. Det ska bli mycket intressant då jag aldrig varit på riktig massage tidigare.


På lördag är det träning med kompisar och sedan födelsedagsfest med grillning på kvällen. Eftersom jag älskar grillad mat ser jag mycket fram emot detta. Känns som en värdig final innan en deff som kommer bli mentalt jobbig. På tal om deff, på söndag ska jag handla och tillaga, hör och häpna, 2 kg köttfärs och två lådor kyckling. Mer om det senare.

Äh, fan. Skärpning.

Mmmmm. Var uppe till 04 i lördags och vände alltså på dygnet totalt, då får man fan skylla sig själv. Skärpning från och med måndag, som sagt. Detta är inte kul längre. Passet idag gick fantastiskt jävla skitdåligt.

Chins
5 set och runt 10 repetitioner på nästan alla. Jag måste komma upp i repsantal snart. Helst igår.

Knäböj
5x5 95. Dåligt djup och trött på sista setet.

Benspark
1x8 60
1x8 70
1x8 75
1x8 80

Svårt att misslyckas i denna maskin.

TRX - bålstabilitet
Plankan 1x1 minut och 1x1,5 minut och sidplankan, en minut på varje sida.

Situps med boll
Ett set raka, ett set sneda.


På onsdag kommer
fitnessaim till stan och vi ska köra två pass tillsammans. På onsdag på Malkars Västra och på torsdag på Friskis, som tydligen byggt ut sin gymavdelning. Jag längtar mycket till båda passen och tanken är att vi ska köra igenom F5-momenten. Det ska bli kul att få feedback på utföranden och jag kommer göra allt jag kan för att vara så bra förbered som möjligt.


Köp aldrig MM-Sports Wheyprotein med smak av jordgubb. Efter snart 8 kilo måste jag nästintill trycka ned det i halsen. Härliga måndag.

Köp däremot deras Caseinprotein, päronsplit. Svårslaget.

These days - something must break

  • Öl igår
  • Toast, O´boy och en proteinshake till frukost idag
  • Glass och Snickers innan lunch
  • Pannbiff till lunch
  • Glass efter lunch
  • Godis som mellanmål
  • Två cheeseburgare med 2 extra kött på varje tillsammans med en Pepsi Max till middag
Kontentan av denna listan är att jag knappast sköter kosten för tillfället. Jag har nog legat närmare 10 000 kcal i helgen. Knappast optimalt. Men så länge vikten är kvar där den är nu ska det inte vara några problem.

Från måndag 25.04 är det dock ändring. Då är det stenhård diet fram till den 11 juni som gäller. Cirka 2,5 kilo ska bort och magrutorna ska växa fram. Bra mat, ingen alkohol och stenhård träning (läs en hel del Cardio) i fem, sex veckor kommer göra susen.

Lördag

Intervallerna är avklarade och det var sådär äckligt jobbigt igen. Men när det är som mest jävligt gäller det bara att plocka fram rätt motivation och jag vet precis vad jag ska tänka på för att bli ordentligt taggad. Tack.

Såhär trött var mitt träningssällskap efter intervallerna


Om en timme går bilen ner mot Sölvesborg. KOM IGEN KALMAR!

TRX-kväll och tidiga intervaller

Från nu och fram till badsäsongen kommer fåfängan göra sig påmind iform av att jag ett par, tre kvällar i veckan kommer slipa lite extra på beachformen här hemma med bland annat TRX och lite andra roliga övningar.

Kvällens övningar

TRX ATOMIC PUSH-UP
20
VILA
15
VILA
10
VILA
5
VILA
2

TRX PLANKA
2x1 minut

TRX SIDPLANKA

1 minut på vardera sida

Det finns massor av övningar jag kommer testa framöver. Roligt med tanke på att min TRX mest blivit liggande efter att jag fick tillgång till två på gymmet.


Imorgon kör jag backintervaller klockan 08:00 innan jag rattar bilen söderut för att se KFF spela hem tre nya poäng.

Sidoform i pyjamasbyxor


Bänkpress, dips och annat


Sola?

 

Bra pass idag igen och trots att det är hyffsat få övningar så tar passen lång tid, men jag trivs på gymmet så det rör mig inte i ryggen. Jag tycker även det är skönt med bestämd progression, skönt att veta att man ökar varje pass man kör, vilket också är tanken.


Bänkpress

1x5 65

1x6 65 FILM (pga räknefel körde jag en för mycket)

1x5 65

1x5 65

1x5 65

 

Marklyft - med bälte

1x5 112,5

1x5 112,5

1x5 112,5

1x5 112,5

1x5 112,5

 

Viktade dips + 5 kg

5x5

 

Benspark

1x8 60

2x8 70

1x8 72,5

 

Kettlebells - 16 kg

4 set


Tankspridd onsdag

 

"Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever."

 

- Lance Armstrong

 


Ett par beslut som direkt rör min träning bör och ska tas inom en snar framtid. Jag måste bara fundera ut vad jag vill.

Dagen efter premiären

Ja, dagen efter premiären på vår nya fantastiska arena. Det blev endel öl igår, så idag har jag varit lite trött i kroppen. Efter lite velande bestämde jag mig för att köra ett pass ändå och det gick faktiskt mycket bättre än jag befarade.

Knäböj
1x5 70
1x5 80
1x5 85
1x5 90
1x5 95

Djupa och fina.

Chins med + 5 kg
9
8
8
5
5

Liggande lårcurl
Fyra set till max på mellan 35-45 kg.

Bålstabilitetsövningar i TRX
1x1,5 minut planka
1x1 minut planka
1x1 minut sidplanka på vardera sida

Sidocrunches
2 set

Förändring över tid

En liten tillbakablick. Roligt att se förändring och bättre ska det bli. Motivationen är på topp som vanligt, men för tillfället är det något extra som gör att jag orkar ta ut mig mer och hårdare på passen. Bilderna är från cirka 82 kilo till dagens 76.


Film från söndagens intervallträning

Det gick fortare än jag trodde att ladda upp videoklippet från söndagens intervaller. Det ni ser på filmen körde jag x 10 med 30 sekunders vila mellan. Håll till godo.


Söndagsträning...


...på Malkars, Lindsdal. Fortsatt fokus på progression och detta kan nog bli rätt bra ändå.

Bänkpress
1x5 45
1x5 50
1x5 55
1x5 60
1x5 65

Andra passet bänk på denna sexveckorsperiod. Med fokus på strikta, fina F5-repetitioner. Full utlåsning är ett måste. 5x5 65 nästa pass.

Marklyft
1x5 90
1x5 95
1x5 105
1x5 110 MED BÄLTE
1x5 112,5 MED BÄLTE

Jag fegade ur lite och minskade progressionen med 2,5 kg. Egentligen skulle sista setet vara på 115. Men jag skyndar långsamt. 5x5 112,5 nästa pass, alltså.

Dips

10
10
16
12
8

F5-strikta. I de två första seten höll jag alldeles för dåligt tempo och jag hade också lite konstig rytm. Tredje däremot, det var bra.

Stångcurl
5x5 30

Mot vägg.


Imorgon kommer det upp en film från gårdagens intervaller.

Djävulens intervaller

Idag var det egentligen vila, men när jag kom hem ifrån jobbet och gick in på min väns blogg fann jag en grym motivation. Jag kunde inte motstå, jag var tvungen att testa. Så jag tog mig till en backe i närheten och körde samma intervallpass som han hade kört tidigare under dagen. Resultat: blodsmak i munnen (på riktigt...jag har alltid trott att det var en myt, men jag hade nu verkligen blodsmak i munnen). Men jag klarade hela passet och det bästa av allt är att jag inte gav upp.



Hemma, innan.


Lassebacken / Lindebergabacken. Många fina minnen.


Halvt panikslagen och blek precis innan start.

Fredagsträning

Dagens inköp på Lidl, en affär jag besöker så sällan jag bara kan.

 

Jag fortsatte med pass nummer två i ordningen inför min satsning till Fitness Five. Det blev ett långt pass som gick bra. Jag hoppas, och tror, att djupen i knäböjen är tillräckligt djupa. Annars blir det svårt att hinna justera detta till den 11 juni.


Chins

5 gånger max och jag hamnade runt 8-10 på alla set. När jag var så trött att jag inte orkade dra mig själv längre fick jag hjälp av mitt träningssällskap och körde tills inte heller det gick.


Knäböj

5x5 på 90 kg med fokus på extremt (för mig...) djup. Jag tror att det är tillräckligt. Filmade och ska fråga om råd.


Stångcurl

Testade att köra mot vägg och klarade 6-7 strikta och fina på tävlingsvikten 37,5 kg. Efter det körde jag till bristningsgränsen på 30 kilo, 3-4 set.


TRX - sidplanka & vanlig planka

En minut på vardera sida i sidplankan. Och två set vanlig planka efter det.

 

***

Jag önskar er som läser en trevlig helg och jag hoppas att träningen kommer ta er dit ni vill. Allt handlar om motivation, vilja och envishet.


Sova?

There's a scar in my head, there's a sea that is red,
There's a feeling I can't explain.
There's a reason for hate, there's a liar to name,
Here's 'THE TRUTH', You should be ashamed.

Well I for one won't let,
Won't let myself forget,
I never will forget.
I don't buy the s*n.
I don't buy the s*n.


Komiskt att jag har svårt att sova idag med tanke på mitt inlägg om sömn häromdagen. Mina ZMA är iallafall i magen och snart ska jag göra som jag brukar när jag har svårt att sova. Lyssna på fantastisk musik. Ett bra exempel är låten med texten ovan. Gym imorgon med bland annat knäböj och chins vilket ska bli oerhört kul. God natt.

Bra start på F5-satsning

Jag har fått hjälp med hur jag ska träna för att komma i bästa form inför Fitness Five den 11 juni. Första passet brände jag av idag. Imorgon blir det frukost på Guldfågeln Arena. Det känns speciellt och fantastiskt.

Kvällens pass


Marklyft
1x5 110
1x5 110
1x5 110
1x5 110
1x5 110

Det var ganska tungt, faktiskt. Men med rätt vilja, bra grepp och vila mellan repsen gick det kanon.

Bänkpress
1x5 60
1x5 60
1x5 60
1x5 60
1x5 60

Om marklyften var jobbig var bänkpressen motsatsen. Väldigt behaglig.

Dips
+ 1,25 kg
1x5
1x5
1x5
1x5
1x5

Benspark
4x8 60

Kettlebellssvingar
4x10 12

För att främja ökad rörlighet i knäböjen.

---------------------------------------------------


Direktiv - utskrivna och inplastade.

Bättre sömn

För två veckor sedan började jag med ZMA, jag tar tre kapslar ungefär en halvtimme innan jag ska sova. För er som undrar är ZMA = Zink, Magnesium och Vitamin B6.

Samtidigt som jag började med ZMA började jag efter råd från E använda mig av Sleep Cycle på min iPhone. Nu till det otroliga; från att ha extrema problem med att gå upp på morgonen till att studsa upp (nåja...) har det tagit två veckor. Inte en gång under dessa veckor har jag varit trött när jag vaknat och jag har känt mig utvilad. Det är absolut värt att testa för er som har samma problem som jag hade. God natt!


Lång film och 9 veckor kvar

Med lite drygt 9 veckor kvar till skarpt läge testade jag två av momenten som är med i F5 idag. Tekniken i både dipsen och curlandet kan diskuteras, men det kommer nog bli bra tillslut. I filmen är det blandade dips på kroppsvikt, +10 och +15 kg.



Kvällens pass i övrigt:

Militärpressutmaningen
på halva kroppsvikten vilket är ungefär 37,5 kg
Max antal reps - Vila i en minut - Max antal reps - Vila i en minut - Max antal reps. Summa 8+8+6=22 st

Hantellyft - Enhands
, stående
Körde 3-4 set med 17, 5 och 20 kg - Bra med variation, att inte bara köra sittandes.

Dips
Finns på filmen. Många set med kroppsvikt, +10 och +15 kg.

Sidolyft i cabel

Tre, fyra set på 7,5 och 10 kg.

Efter detta var jag faktiskt ganska trött, så det fick räcka med ett varv av de vanliga TRX-övningarna.

Måndag - Axlar - F5

Nu har jag gjort det. Anmält mig till Fitness Five i Karlskrona den 11 juni. Det känns väldigt speciellt och lite ovisst såklart, men det ska bli otroligt roligt. Tur att E är med och att hans handled verkar krya på sig.

Idag ska jag köra axlar och lite biceps och triceps. Jag ska bland annat maxcurla på 37,5 kg.

Jag återkommer med passet i sin helhet ikväll och hoppas få med nån bra film.

Allsvensk premiär imorgon...

...med allt vad det innebär. Match på söndag med Läckeby B och gym på måndag igen. Trevlig helg!


RSS 2.0