Fredag

I bilen utanför jobbet.. God morgon!


VicksVapoRub


I ett försök att bli kvitt förkylningen andas jag in ångorna från denna smeten.. Rekommenderas starkt till er som är förkylda.

Envis förkylning

Förkylningen är värre idag (jag är tjatig, jag vet..) och därför väljer jag att vila idag med. Hade det varit för några år sedan hade jag utan tvekan tränat både igår och idag med den giva följden av antingen halsfluss eller bihåleinflammation. Jag har gjort det misstaget alldeles för många gånger och därför tar jag hellre en extra vilodag än att behöva få en tiodagars Kåvepeninkur.

Är du duktig - eller känner någon som är - på att designa bloggar, göra headers m.m?

Skriv då gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till:

[email protected]



Idag hyllar jag vädret! 22 grader och det är snart oktober. Det firades med fika i solen.

Lunchtime


C-vitamin


I ett desperat försök att lindra förkylningen..

Ingen bra idé

Det var verkligen ingen bra idé att träna ikväll. Kroppen kändes pigg men när huvudet inte hänger med är det liksom ingen mening med att träna. 10 chins på kroppsvikt (runt 78) och därefter viktade chins. Sedan lite blandade rygg/bicepsövningar (enligt schemat) som fick avsluta ett ganska mediokert pass.


Ladda om..

Från fem timmars tentaskrivande gäller det nu att ladda om till kvällens ryggpass!


Jag får skippa Gakkic idag eftersom jag hällde i mig två Redbull under tentan. Det får inte bli för mycket av det goda..

Några anledningar till att träna benen...

1. Mer muskler

Tränar du benen får du mer muskler. Mer muskler = högre kaloriförbrukning/förbränning. Forskning visar även att tillväxthormon samt testostron frigörs som störst av knäböj och marklyft. Trots att denna respons är liten och forskning ännu inte kunnat påvisa att denna respons är tillräckligt stor för muskeltillväxt är min tro att denna respons absolut är muskelbyggande. Det är iaf. helt klart att dessa övningar bygger muskler.

2. Större överkropp

Knäböj och marklyft tränar hela kroppen, inte enbart benen. Basövningar är bland de bästa övningarna man kan göra på ett gym, marklyft övar greppet och ger tränade underarmar. Magen arbetar väldigt hårt under knäböj för att stabilisera bålen.

Muskler som tränas i marklyft: baksida ben, bål, nedre rygg, övre rygg - inkl nacke, axlar, bicep, underarmar samt kondition. Den övning ersätter alltså halva maskinparken på gymmet.

Om du någon gång skulle skada överkroppen kan du förhindra muskelförlust där genom att göra tunga knäböj och marklyft.

3. Ökad styrka

Starka ben och bål ökar styrkan i överkroppen och hjälper till att utveckla denna.

Benen är viktiga när du bänkpressar. Starka ben innebär mer kraftöverföring från benen och rätt lyftteknik vilket ökar din bänkpress. Om du vill vara funktionell så är en styrka i hela kroppen att eftersträva. Kroppen är inte starkare än sin svagaste länk. Är du väldigt stark på ett ställe och mindre tränad på ett annat kommer skador som ett brev på posten.

4. Symmetri

Let's face it. En bra fysik har inga svaga punkter. Jag har sett killar med riktigt utvecklade bröst och armar, perfekta magrutor men lår mindre än mina underarmar. Så pass smala att jag undrar hur dessa människor kan gå eller fungera som människor. När vaderna är helt otränade och armarna dubbelt så stora undrar jag hur man har tänkt? Lika dumt som att bara träna det ena benet och låta det andra förtvina... Kroppen är en helhet som ska fungerar bra tillsammans och med ben + vader tunna som grässtrån undrar man ju om det finns någon funktionell styrka över huvudtaget?

5. Mental styrka

Den verkliga anledningen till att folk inte tränar ben är för att det är både fysiskt och psykiskt svårt. Knäböj och marklyft tränar din mentala styrka som ingen annan övning kan göra. Ja, mental styrka är också något som går att träna.

Löpning eller promenader är inte riktig benträning och till alla tjejer, benträning medför i princip automatiskt rumpträning och därför även en snyggare rumpa!

 

Källa: Fitnessguru.


Svettiga intervaller


En dålig iPhonebild. Inom en snar framtid ska Alexander ta med sin systemkamera till gymmet. Bättre bilder då.

Tur då att passet höll betydligt högre kvalitet än bilden. Jag tittade fel i mitt träningsschema och körde bröst/intervaller idag istället för rygg/biceps som jag egentligen skulle.

Dips
21 @ KV
+15 8
+15 7
+16,25 6
+17,5 5

Bänkpress
5x5
65x5x5

Hantelpress
1x6 28
1x8 24
1x8 24

Cabledrag bröst

3-4 set på 10-12,5

Intervaller - (testa, det är svettigt..)
1 min snabb gång (ca 8 km/h)
2 min jogg (10-11 km/h)
1 min max (+15 km/h)
2 min jogg
1,5min max
1 min snabb gång
5 minjogg

Det tar totalt cirka 14 minuter. Jag har betydligt bättre "flås" nu än i vintras, men ändå är det rätt tungt.

Söndag

Gårdagen fylldes av besvikelse då vi bara nådde 1-1 i den viktiga matchen och nu ser läget inte helt ljust ut. Men vi kan inte ge upp ni detta läget. Allt avgörs nästa lördag men då är jag tyvärr avstängd eftersom jag dragit på mig 3 gula kort.

Idag har dagen bestått av plugg vilket har gjort att jag är seg i huvudet. Därför: En dos Gakkic innan jag och A åker och kör ett pass Krav Maga.


'Åbyvallen klockan 15:00'

Sometimes you just feel tired, feel weak.
When you feel weak, you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you.
Gotta find that inner strength.
And just pull that shit outta you.
And get that motivation, to not give up.
-
And not be a quitter.



***
Läckeby GoIF - Glömminge IF

God morgon

Drygt en halvmils powerwalk avklarad i bra tempo. Lite draghjälp fick jag av den nya delen av Mikael Hollstens podcast. Den senaste delen handlar om hans väg fram till idag. Absolut värd att lyssna på.

Ikväll kör jag fotbollsträning.


Träning med nytt PB



Dips 5x5
+12,5
+15
+15
+20
+22,5

Militärpress - 8-7-6-5-4-3-modell
30 upp till 42,5

Knästående pushdowns superset med cabledrag åt sidan
4 set

"Skullcrush" 4x10
20
20
20
20 (endast 6 reps)

1 minuts Concep 2 rodd
313 meter (nytt personbästa)

Podcast

Jag kan verkligen rekommendera Mikael Hollstens podcast. Där tar han upp, och svarar på, grundläggande frågor om och kring träning. Klicka på bilden så kommer du direkt till Podcasten.


Dagens träning och buffé

God förmiddag. Benpasset i måndags kombinerat med gårdagens fotbollsträning har tillsammans bidragit till att jag är något seg i benen idag. Ikväll är det axlar/triceps och passet ser ut enligt följande:



Annars idag blir det en lugn dag med mycket plugg. Dagens lunch:


Kinabuffé = mycket kött.

Motivation

Jag vet. Denna text har figurerat i de flesta träningsbloggar på senare tid, kanske för att den faktiskt är bra? Jag gör inget undantag utan lägger upp den jag med. Tänkvärd och motiverande.


Casein <3

Nyss hemkommen från fotbollsträning och nu väntar jag på en laddning Casein som står i kylen. Underbart!

Jag längtar tillbaka till min form jag hade innan sommaren. Bilderna nedan får fungera som målbilder under deffen inför Dips-Sm i december. På första bilden hade jag en fettprocent runt 11%.




Snabb redovisning av kvällens pass

Knäböj – 8-7-6-5-4-3-modell

70,75,80,85,90,95

Liggande lårcurl superset bulgariska split

4 set

Vader 5 set 10 reps

Mage – CJ 3 set


Gakkic & Snickers


En laddning Gakkic och två snabba Snickers. Mot gymmet!

4,7 km


Morgonpromenad avklarad, nu skola hela dagen! Ser fram emot kvällens benpass..

Söndag med Krav Maga

Vila fredag-lördag vilket inte var kul alls, inte ens lite kul. Tvärtom. Jag älskar att träna och det är jobbigt de stunder man av någon anledning inte kan göra det.

Idag tog jag mig in i helt - för egen del - oprövade marker när det gäller träning. För första gången var jag på ett Krav Maga-pass. För er som inte vet vad Krav Maga är finns en bra beskrivning nedan:

"Krav Maga, ibland förkortat KM är samlingsnamnet för flera självförsvars - och närstridssystem med rötterna i Israel. Som utövare av Krav Maga tränar man försvar mot hot och attacker på ett flertal sätt; stående, sittande, liggande, mot vapen, mot flera angripare, i mörker, i trånga utrymmen, i stressade situationer och så vidare."

Jag kommer köra två, tre gånger i veckan under hösten och det är något jag verkligen ser fram emot.


Proteinpulver

Marknadens godaste och mest lättblandade protein i sin prisklass är utan tvekan:


Jag tar en shake varje morgon och en efter varje träningspass. Då det är extremt svårt (nästan omöjligt) att få i sig tillräckligt med protein via mat är proteinpulver ett perfekt tillskott. Klicka på bilden, eller här för beställning.


100% Vassle, 78% Protein, 7% Kolhydrater, 6,5% Fett.

Näringsvärde per         30g/0,8dl
Energi:                        119,5kcal
Protein:                        23,4g
Kolhydrater:                   2,1g
Fett:                               2g



Innan du börjar med tillskott bör du fundera över följande frågor:

  • Äter jag rätt? Och så mycket jag behöver.
  • Sover jag tillräckligt? (Minst sex, helst åtta timmar varje natt).
  • Ger jag min kropp chans att återhämta sig?
Svarar du JA på frågorna ovan har du kommit en bit på vägen mot en sund livsstil och du kan börja fundera på vilka tillskott du ska börja använda.

Att ha perspektiv på saker och ting

Jag har funderat hela kvällen på hur mycket jag kommer missa när jag inte ska träna de närmsta dagarna och att det är jobbigt att jag inte kommer kunna göra av med min energi på gymmet. MEN det finns de som har det så otroligt mycket värre och det finns de som inte kunnat träna på väldigt länge. Som Andreas till exempel. En träningspolare som i början av sommaren drabbades av både lunginflammation (hemska tanke) OCH körtelfeber.

Kombinationen är makalös.

Nu väntar han på sista provsvaren från sjukhuset för att få reda på om levern och mjälten visar bra värden. Därefter kan han eventuellt börja träna väldigt, väldigt lätt igen.


I jämförelse med Andreas situation är mitt halsont inte mycket att klaga över och att vila två dagar är kanske inte så farligt, ändå.

--------------------------


Kvällsmat, hämtpizza. När jag ska komma i form inför tävlingen blir det mycket pizza, dock i annan form.

Bakslag - igen

Okej, jag var nog inte helt frisk när jag tränade igår, ändå. Det känns så idag iallafall. Mer halsont och trötthet i kroppen blev en obehaglig följd efter gårdagens pass. Ingen fotbollsträning idag och ingen annan fysisk aktivitet innan (tidigast) söndag. Dessutom har jag ordinerat mig själv alldeles för många:




Onsdag

Bra pass idag, trots att jag inte känner mig helt frisk ännu. Givetvis tog jag det lugnt och den tänkta intervallöpningen fick strykas. I övrigt fullföljde jag - nästan - det planerade schemat.


A & Staffan (som fick ett träningsprogram av mig för några veckor sedan) börjar komma igång ordentligt.

Första bröstpasset på mitt nya schema och det är som alltid - svårt att sitta hemma och veta hur det känns när man väl utför övningarna - vilket ledde till några justeringar i schemat.

Dips
23 @ kv
8 + 15 kg
7 + 16,25 kg
6 + 17,5 kg
5 + 20 kg

Efter dipsen var jag rejält trött i både bröst och axlar.

Bänkpress
5x5
60
60
60
60
60

Hantelflyes
3x8 10

Mage - CJ
3 set.

Denna övningen bränner nåt otroligt och bör således vara riktigt bra.

Intervaller.
Näe, inte idag.

***
Det utlovande inlägget om tillskott skjuts på framtiden...

***


Vilken match! 4-3 och en sann Kalmar FF-hjälte fick avgöra i förlängningen. Sagolikt! Nu väntar cupfinal..

Frukost

  • 2 stekta ägg
  • 2 smörgåsar
  • 1 dl wheyprotein
  • 3 kapslar Omega 3


Bild på formen två veckor innan Fitness Five.

***
God morgon!

Halsont & kvällspromenad

Jag har fortfarande ont i halsen och valde således ganska naturligt att avstå från dagens träning. Jag unnade mig iallafall en kvällspromenad..





Jag tog vägen förbi gymmet och såg att det som vanligt är många som vill komma igång efter sommaren, kul!

***
Jag får ofta frågor kring träning och kosttillskott. Imorgon tänkte jag skriva ett inlägg som rör mina egna tankar om just kost, och kosttillskott.

Dåliga uppdateringar och total eufori

Mina uppdateringar håller sedan ett par veckor tillbaka högst medioker klass. Men jag lovar, det kommer bli bättre. För tillfället blir träningen lite hackig med tanke på att jag blandar gymträningen  med fotbollsmatcher/träningar, det kommer bli så två veckor till ungefär. Sedan blir det full fokus på gymträningen och jag kommer även testa lite speciell träning i höst. Mer om det senare.

Igår spelade vi verkligen med kniven mot strupen, vi var tvungna att vinna. 0-0 i halvtid och 0-2 med 25 minuter kvar. Då hände något ofattbart. Vi lyckades vända och vinna med 3-2. Precis efter sista målet, som jag assisterade till, drabbades jag av total eufori och på Mikael Eklund-manér sprang jag ut och karatesparkade ner hörnflaggan. Det lär ha sett rätt kul ut.

Idag har jag drabbats av halsont/förkylning. Därför är det högst tveksamt med träning imorgon.



Smått osannolik vändning.


Vi ska hänga kvar i div.5. Allt annat är otänkbart.


Delad glädje är dubbel glädje.

***

"Läckeby! Med kniven mot strupen vände GoIF ett 0-2-underläge till seger 3-2 mot Mörbylånga i en av lokalbollens viktigaste sexpoängsmatcher den här säsongen. Läckeby på negativ kvalplats, "Mörby" fortsatt jumbo i femman."

Saxat från fotbollsbloggen.

Bra pass och tågbiljetter

Roligt pass idag med Alexander. Framförallt gillar jag 8-7-6-5-4-3-upplägget.

Chins
12 @ kv
8 (+2,5 kg)
7 (+2,5 kg)
6 (+2,5 kg)
5 (+5 kg)
4 (+7,5 kg)
3 (+10 kg)
2 (+10 kg)
1 (+12,5 kg)

Latsdrag - brett grepp (8-7-6-5-4-3-modell)
40
45
50
55
60
65

Pullups - Mål: 4x10
10
8
5
2

Inte riktigt som väntat.

Hantelrodd superset stående alternerande hantelcurl 26/8 kg x 10
2 set

Liggande bicepstrappan
27,5
22,5
17,5
12,5
7,5

Max på varje steg. Ja, det är jobbigt.

***
Idag bokade jag tågbiljetter till Dips-Sm. Det börjar närma sig, eller inte..

Nu kör vi - mot gymmet!

Tack Gakkic och Stefan Larsson för extra tändning inför kvällens pass!


Jag är så oerhört besviken

Det är skönt att kunna skriva av sig, att kunna ventilera sina känslor någonstans, framförallt när man är otroligt besviken på sin egna prestation. Som idag, till exempel. Vi möter Ängö BK på bortaplan och det är väl egentligen ingen som tror att vi ska ha någon chans. Men vi knyter näven i fickan och gör en fin kämparinsats. Vi skapar inte jättemycket i första halvlek men ligger bra i positionerna och håller 0-0 till halvtidsvilan. Vi kommer ut med samma energi och framförallt inställning i andra halvlek. Att vi drar på oss många kort och en utvisning är väldigt signifikativt för vår säsong, men vi biter ihop. Pang, pang, pang. 0-3.

Med en man mindre och ställningen 0-0 får jag en otrolig chans att göra mål.

Inlägg från höger. Fri med målvakten. Jag nickar över.

Nu ska jag sova: God natt.


När jag har motgångar tänker jag på världens bästa mittback. Han ger fan aldrig upp.

Första passet...

...av fyra på det nya träningschemat avklarat. Jag körde axlar/triceps och jag gillar upplägget.

Dips 5x5 viktade
+10
+10
+12,5
+15
+15

Militärpress - 8-7-6-5-4-3
40
37,5
37,5
35
37,5
40

Stående framåtlutad hantellyft sida 4x10
8,7,7,6

Skullcrush - 4x10
15
17,5
17,5
15

Knästående puschdown superset cabledrag åt sidan
4 set

1 min concept 2-rodd
298 meter (fyra meter sämre än sist...)


Jag kör idag istället

Jag valde att lyssna på kroppen och avstod gårdagens pass. I eftermiddag efter skolan gör jag ett nytt försök och det är alltså pass 1 på mitt nya träningsschema som gäller.


RSS 2.0