Några anledningar till att träna benen...

1. Mer muskler

Tränar du benen får du mer muskler. Mer muskler = högre kaloriförbrukning/förbränning. Forskning visar även att tillväxthormon samt testostron frigörs som störst av knäböj och marklyft. Trots att denna respons är liten och forskning ännu inte kunnat påvisa att denna respons är tillräckligt stor för muskeltillväxt är min tro att denna respons absolut är muskelbyggande. Det är iaf. helt klart att dessa övningar bygger muskler.

2. Större överkropp

Knäböj och marklyft tränar hela kroppen, inte enbart benen. Basövningar är bland de bästa övningarna man kan göra på ett gym, marklyft övar greppet och ger tränade underarmar. Magen arbetar väldigt hårt under knäböj för att stabilisera bålen.

Muskler som tränas i marklyft: baksida ben, bål, nedre rygg, övre rygg - inkl nacke, axlar, bicep, underarmar samt kondition. Den övning ersätter alltså halva maskinparken på gymmet.

Om du någon gång skulle skada överkroppen kan du förhindra muskelförlust där genom att göra tunga knäböj och marklyft.

3. Ökad styrka

Starka ben och bål ökar styrkan i överkroppen och hjälper till att utveckla denna.

Benen är viktiga när du bänkpressar. Starka ben innebär mer kraftöverföring från benen och rätt lyftteknik vilket ökar din bänkpress. Om du vill vara funktionell så är en styrka i hela kroppen att eftersträva. Kroppen är inte starkare än sin svagaste länk. Är du väldigt stark på ett ställe och mindre tränad på ett annat kommer skador som ett brev på posten.

4. Symmetri

Let's face it. En bra fysik har inga svaga punkter. Jag har sett killar med riktigt utvecklade bröst och armar, perfekta magrutor men lår mindre än mina underarmar. Så pass smala att jag undrar hur dessa människor kan gå eller fungera som människor. När vaderna är helt otränade och armarna dubbelt så stora undrar jag hur man har tänkt? Lika dumt som att bara träna det ena benet och låta det andra förtvina... Kroppen är en helhet som ska fungerar bra tillsammans och med ben + vader tunna som grässtrån undrar man ju om det finns någon funktionell styrka över huvudtaget?

5. Mental styrka

Den verkliga anledningen till att folk inte tränar ben är för att det är både fysiskt och psykiskt svårt. Knäböj och marklyft tränar din mentala styrka som ingen annan övning kan göra. Ja, mental styrka är också något som går att träna.

Löpning eller promenader är inte riktig benträning och till alla tjejer, benträning medför i princip automatiskt rumpträning och därför även en snyggare rumpa!

 

Källa: Fitnessguru.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0