ZOO

Hem från jobbet - andas - en snabb PWO i form av ZOO-godis. Hämta Alexander och sedan till gymmet. Idag körde jag ben - längesedan - men det gick hyffsat. Flugvikter fortfarande, men jag jobbar mig framåt, uppåt eller ah ni fattar..


PWO.

***

Första benpasset på länge


Knäböj - Pass 1
5x5 80

Benpress

4x8 150

Liggande lårcurl
4x8 25

Benspark

4x8 40

När jag satt i bensparken checkade jag in i "Bensparken med Alexander på Malkars, Lindsdal" på Facebook. Fan vad töntigt.

Stående vadpress
1x8 60
3x8 50

TRX-planka
3x1 minut

***
På söndag ska jag, vi köra en minitävling på Friskis i Kalmar. Lite som ett Fitness Five i miniformat med något reglerade regler. Det ska bli väldigt roligt. Framförallt ska det bli spännande att se statusen man besitter för tillfället.

Lagom ansträngd

Förkylningen sitter kvar men jag trotsade den och körde schemats axlar/tricepspass idag. Jag fick ändra om lite på grund av svikande ork, fast det var rätt väntat.


Morgonfika på jobbet: Kaffe och en bar från MM-Sports. God och prisvärd, kika här.

***
Kvällens pass den 29 juni 2011

Dips - Gymutförande
4x10 på kroppsvikt.

Militärpress
1x8 30
2x8 35
1x8 32,5

Sittande hantelpress
1x8 12,5
1x8 15
2x8 17,5

Hantellyft sida - Båda samtidigt
1x8 8
3x8 9

Pushdown
2x8 20
2x8 22,5

Hantel över huvudet superset med sidolyft i cable
3 set


Innan hantelpressen. Tjena 90-talet!
***
Kommentar: Inga monstervikter, direkt. Men fokus låg på att hitta en bra nivå på passet och att jag inte skulle anstränga mig för mycket. Jag är nöjd.

Aha, okej.

25 grader och sol och jag har dragit på mig en förkylning, märkligt. Jag som nästan aldrig är förkyld och så blir jag det när det är som varmast ute. I vilket fall som helst trotsade jag förkylningen och åkte till Borgholm och solade och badade idag på min lediga dag. Man är rätt bortskämd med att ha nära till Öland med allt vad det innebär.

Axlar/armar på schemat idag men efter långt överläggande med mig själv kom jag fram till att v i l a var det bästa alternativet idag. Märkligt när jag knappt gjort något annat än att vila de senaste två veckorna. Imorgon kväll hoppas jag kunna köra igen. Jävla förkylning.


Upp 5 kg sedan F5 vilket ger 75,1 kg.

Välkommen tillbaka...

...sa chinsen till mig och fan vad jobbiga dom var. Men nu är jag tillbaka igen, härlig känsla. Brände av mitt första ryggpass på länge och innan idag hade jag inte kört en enda chins sedan tävlingen.

Chins

+5 kg / 6
+2,5 kg / 6
+ 0 kg / 8,6

Marklyft - 5x5 pass 1
5x5 80

Breda latsdrag 4x8
50,55,60,60

Sittande rodd 4x8
55,60,65,70

Hantelrodd 4x8
30,32,5x3

***

Jag introducerade ännu en kompis till träningens värld idag och jäklar vad kul och inspirerade det är att få hjälpa till! Lycka till kompis.

Damien Jurado

Magiskt bra midsommarafton med mina vänner igår. Tack! Idag har jag sovit 3/4 av dagen och ätit pizza, godis och druckit massa läsk. Nu på kvällen har jag skrivit klart mitt kommande träningsschema och på måndag drar jag igång igen. Skönt!


Lite kladdigt nu, men det kommer bli bra!

***
Ni som gillar samma typ av musik som jag gör förstår storheten i mästerverket nedan. Damien Jurados platta 'Saint Bartlett' är topp fem någonsin. Spår som Cloudy shoes, Throwing your voice och Arkansas går rakt in i hjärtat.


Inga inlägg..

...förens imorgon kväll. Har inte riktigt haft tid, men på måndag drar träningen igång med nytt schema för nio veckor!

Trevlig midsommar!


Bra pump och hamburgare

Tillbaka på gymmet igår och vad skönt det var! Helt otroligt. Jag njöt verkligen varenda sekund och för den oinvigne kan det nog vara svårt att förstå känslan, men som sagt, det var otroligt skönt. Lite skillnad på pump nu och när jag åt mindre..

Jag har skrivit ihop ett träningsschema för de kommande nio veckorna som börjar gälla från måndag. Kommer publicera hela eller delar av det när jag låtit Erik titta på det.

Träning den 20/6

Bänkpress
1x12 60
1x12 60
1x8 60
1x10 60

Lutande hantelpress
1x12 20
3x 12-15 20

Korsdrag i cable
4 set till 15 (10 och 7,5)

TRX Atomic Push Ups
4x12

Mage i cable
4x15

***
Jag ska hjälpa en vän att komma igång med träningen och även ändra sina matvanor. Det är lika kul varje gång jag får möjlighet att hjälpa till. Nu kör vi! YNWA.

***

Kvällsmat: 4x90 gram hamburgare och ett halvt paket bacon. Äter liksom mycket bara för att jag kan.

Schema 1.0

Jag har inte tränat sedan i torsdags och jag är så otroligt sugen på att dra igång igen. En uppdatering är på sin plats:
  • Jag håller på att skriva ihop mitt första träningsschema själv (för 9 veckor framöver).
  • Jobbet för sommaren har dragit igång. Skönt med strukturerade dagar.
  • Ser fram emot att åka till Åhus och kolla på finalen i Fitness Five.
  • Vägde idag på morgonen 75,8 kg (upp 5,7 kg sedan förra lördagen). Ganska optimalt för tillfället.
  • Min kropp mår inte bra av att inte träna..
  • ..och den mår heller inte bra av dålig mat.

Mot nya mål.

En lång text om en lång dag


Runt klockan 05:00, tävlingsdagen.

Jag var mer
förbered än jag någonsin varit i en idrottsrelaterad mening. Många månaders slit för ett enda mål och nu var det dags. Jag la mig tidigt på fredagskvällen, väldigt tidigt till och med. Väskan var packad, vikten var optimal och kroppen kändes fräsch. Jag ställde klockorna (två stycken för att vara säker på att inte försova mig) på klockan 05:00. Det tog ett bra tag innan jag lyckades somna men jag kände mig lugn, väldigt lugn. Innan under veckan hade jag varit otroligt nervös, men nu, kvällen innan kände jag ett behagligt lugn inom mig. Detta skulle gå vägen.

Helt plötsligt slår jag upp ögonen och är ganska övertygad om att klockan snart skulle slå 05:00. Jag kikar på mitt alarm. Fan: 03:00. Jag gjorde några tappra försök med att få en timmes sömn till, men det var omöjligt. Helt klarvaken.

Fortfarande lugn, men med en känsla om att något stort, nytt och spännande skulle ske steg jag upp, kollade att allt var nerpackad och packade ner mat, bars, godis och kylklampar. Jag hoppade upp på vågen och läste: 70,8 kg. Perfekt tänkte jag. Om vågen var på min sida i Karlskrona skulle jag få böja på 105 kg och köra bänkpressen på 70 kg.


Promenad runt klockan 06:00. Förväntansfull.

När klockan närmade sig kvart i sex tog jag en promenad runt kvarteret. Dels för att väcka kroppen men också för att hämta upp min vän Alexander som skulle följa med som fotograf och stöd under dagen. Vi möttes upp, tog en kort promenad och blev sedan hämtade av mitt tävlingssällskap Erik klockan 06:00.

På vägen ner till Karlskrona pratade vi om vad som skulle ske under dagen, jag ställde en del frågor till Erik som jag ville ha svar på och vi diskuterade en hel del. I höjd med Jämjö stannde vi till och sträckte på benen och jag köpte vatten, eftersom jag glömde mitt hemma i kylskåpet.


På en mack i Jämjö. Runt klockan 07:00.

Vi kom till Karlskrona med god marginal och letade runt ett tag efter Långö. Med hjälp av iPhone och lite chansande var vi efter lite letande på plats en halvtimme innan invägningen skulle börja. Först av alla. Vi tog plats i lokalen där invägningen skulle äga rum och spänningen steg. Stämningen var ganska tryckt när deltagarna var samlade och folk var mest tysta och fokuserade.

Efter lite väntande var det så dags. Av med tröja och byxor och endast iklädd stålmannenkalsonger stod jag med de andrade deltagarna och väntade på min tur att väga mig. Jag hoppade upp på vågen, svarade på frågan hur lång jag var och väntade spänt på vad vågen skulle säga. Efter några jobbiga sekunder sa invägningskillen: 70,1 kg! Helt perfekt. Första hindret var passerat.

När både jag, Erik och Rasmus (en ny bekantskap) hade vägt in oss var det dags att ladda på med energi. Jag öppnade min låda med skogaholmsmackor och jordnötssmör och fullständingt tryckte i mig. En något suspekt känsla efter månader med strikt kost. Nu stod jag och tryckte i mig kalorier som aldrig förr.


Efter invägningen. Depåerna fylldes med energi. Runt klockan 09:00.

Efter att vi ätit en stund var det dags för regelgenomgång med huvuddomaren. Direktiven var glasklara. I år skulle de vara hårdare än någonsin med bedömningen. Markerade stopp i dips, chins och bänkpress och djupet i knäböjen skulle vara prioriterade områden. Även bicepscurlen hade blivit strängare sedan tidigare år.

Vi hann värma upp en kvart eller så, innan det var dags. Min tävlingsdebut skulle ske. Efter många månaders förberedelse var det nu dags. Jag gick in i en liten bubbla en halvtimme innan bänkpressen och var knappt kontaktbar. Hörlurar på, godis i munnen och totalt fullt fokus. Jag var lugn, men ändå laddad. Nu var det dags.


Uppvärmning i bänkpressen. Runt klockan 10:00.

Damerna började och efter fyra, fem killar var det så min tur. Jag gick upp på scenen, speakern pratade, men jag hörde knappt någonting, fortfarande kvar i min lilla bubbla. Jag minns att huvuddomaren drog reglerna en gång till innan det var dags.


Tävlingslinnet på, kepsen på. Runt klockan 10:30.

Jag lyfte av stången
och började. Känslan av att vara pigg nådde mig. Stången kändes lätt och jag pumpade på. När jag inte orkade fler hade jag ingen aning om hur många jag hade gjort. På väg ner från scenen hör jag speakern skrika: "Fjorton stycken godkända!". Vilken känsla! Personbästa i första grenen och jag var verkligen inne i matchen.

Efter ytterligare några deltagare var det Eriks tur. Han gjorde också debut och hade gjort en vätsketömning dagarna innan tävlingen. Han nådde en fantastisk vikt på invägningen, 77,9 kg men tömningen gjorde att han fick kramp, rejäl kramp innan bänkpressen. Ner från scenen och upp igen som siste man. 12 st godkända, med en vad som krampar och utan att kunna trycka med benen. Väldigt bra.

Erik funderade fram och tillbaka på om han skulle bryta tävlingen men han bet ihop och gjorde en riktigt bra insats trots de dåliga förutsättningarna. 84 godkända repetitioner totalt och dipsen han gjorde var helt klart snyggast av alla. Dessutom fixade han 14 st godkända knäböj. Otroligt bra med tanke på krampen i vaden.

Mellan grenarna drack jag vatten, tryckte i mig Vitargobars och godis. Jag pratade med vänner på plats och njöt riktigt av stämningen. Mina medtävlande var fantastiskt trevliga och ödmjuka och vi peppade varandra mycket.


Samlar krafter mellan övningarna med goda vänner.

Nu var vi framme vid bicepscurlen. Disciplinen jag hade slarvat mest med under träningen när det gäller tekniken. Samma procedur här, huvuddomaren drog reglerna och sedan var jag igång. Jag klarade 13 st. Nöjd här med. Fortfarande efter två discipliner hade jag inte en enda repetition bortdömd. Skönt.

Innan knäböjen var det en liten längre paus så vi fick chans att värma lite. Jag gick upp på scenen och körde lite och passade även på att fråga om djupet på de träningsböjen jag gjorde var tillräckligt. Det var dom. Nästan lite för djupa sa domaren, men hellre det än tvärtom tänkte jag. Knäböjen var faktiskt den disciplin jag hade längtat mest efter. Varför vet jag inte, men jag hade en bra känsla. Jag gick självsäkert upp på scenen och klarade 12(!) st. Självklart var jag otroligt nöjd och jag hade fortfarande inte en enda repetition bortdömd.


Djupa knäböj.

Efter tre discipliner hade jag 39 st godkäna repetitioner och känslan av att jag kunde göra ett bra resultat växte sig starkare. Men nu var det dags för chins, min sämsta disciplin. Jag kalkade mina händer, gick upp på scenen. Domarna sa till mig att vara noga med de markerade stoppet i bottenläget då de hade fått döma bort en massa repetitioner på tidigare tävlande. När jag var klar hade jag gjort 13 st godkända chins. Personbästa och fortfarande inte en enda repetition bortdömd efter fyra grenar. Väldigt nöjd.


Uppvärmning inför dipsen.

Efter lite snabb huvudräkning kom jag fram till att jag hade 52 st godkända repetitioner efter fyra grenar. Alltså behövde jag göra 8 dips för att nå mitt mål, något jag visste att jag skulle klara om inte något oväntat skulle ske. Jag hade rätt. 20 st godkäna dips klarade jag och jag krossade mitt mål på 60 st godkända repetitioner. Min debut i Fitness Five stavades sjuttiotvå godkända repetioner. Jag var och är givetvis väldigt nöjd med det men jag är också väldigt nöjd med att jag kunde ta mig igenom hela tävlingen utan en enda underkänd repetition. Allt skickade med filmer fram och tillbaka till Erik under träningsperioden hade alltså gett resultat och jag tog verkligen åt mig av all feedback han gav. Skönt att det gav resultat.

I bilen hem tog jag fram datorn och skrev ett blogginlägg som en liten sammanfattning till de som hade följt mig via bloggen och på Facebook under dagen. Jag kände ett stort stöd och var otroligt glad efter tävlingen.

Väl hemma i Kalmar igen väntade fotbollsmatch på Guldfågeln Arena. Kalmar FF spelade och jag njöt. Njöt av att tävlingen gick bra, njöt av att jag kunde kunna unna mig några öl och jag njöt över tanken över alla underbara människor som finns omkring mig, i vått och torrt.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är väldigt glad över att jag ställde upp i tävlingen. Det har gett mig oerhört mycket erfarenhet på många sätt. Jag har bevisat för mig själv att jag kan vara disciplinerad, att jag kan följa en plan och att det går att nå sina mål om man bara bestämmer sig.

Jag hittade ett fint citat på Lalles blogg som jag lånar:

"Jag sade inte att det skulle vara lätt, jag sade bara att det skulle vara värt det".

Ett helt fantastiskt citat som verkligen sammanfattar min Fitness Five-satsning. Det har varit tufft i vissa perioder, riktigt tufft. Men sjukt värt det.

Och till er som funderar på att delta. Fundera inte så länge till. Bestäm er bara för att göra det. Jag lovar er, det kommer vara värt det.


Snabbt iPhonelinlägg

Det blev ett snabbt pass idag också och det känns skönt att hålla igång lite denna veckan ändå. För redovisningens skull: Knäböj: 5x5 90. Hantelpress axlar: 3x10 20. Pushdown superset mage i cable: 3 set. Ha en bra dag och grattis till studenten Melvin!

Lägesrapport

Mitt bland alla studentfester, pizzabufféer, fotbollsmatcher och godisbitar hann jag klämma in ett litet träningspass igår. Med väldigt mycket betoning på litet.

Från den 14/6

Hantelrodd
1x10 35
3x10 35

Stående alternerande hantelcurl
3x5 17,5
1x5 15

Träningen går på
halvfart denna veckan och det är inte så konstigt kanske. Denna veckan kommer jag köra när jag känner att jag har tid och då köra det som känns roligt. Nästa vecka blir det bättre igen. Texten jag utlovade från tävlingen kommer inte idag heller.


Jag bjuder på en rolig bild från i lördags som jag lånade från Fitness Fives hemsida.

Discogymmande

Nu är det snart dags för det första passet efter tävlingen. Jag kommer köra lite som jag känner för, inget bestämt i förväg. Jag har en lång text på gång från tävlingen, men den publiceras kanske senare idag eller imorgon. Den behövs finslipas lite. I eftermiddag är det dags för den första av två studentfester denna vecka. Grattis Anna!


Efter invägningen tryckte jag i mig Skogaholmslimpa med jordnötssmör och pastasallad. Totalt under dagen drack jag över 5 liter vatten..

Bilder från en oförglömlig dag







'



Vinnarna i tävlingen

Igår avgjordes tävlingen jag hade här på bloggen. Vinnare blev David Johansson och Rickard Lavado. Roligt att ni vann grabbar. Tack till er andra som var med och tävlade, det kommer komma fler tävlingar framöver.

De rätta svaren:

Fråga 1:
Hur många smaker finns av MM Sports Body Science caseinprotein? 4: Päronsplitt, vanilj, choklad och mintchoklad.

Fråga 2:
I vilken stad har MM Sports sitt lager och sin fysiska butik? Göteborg.

Fråga 3:
Hur många repetitioner gjorde vinnaren av Fitness Five (herrar) totalt i finalen 2009? 158.

Utslagsfråga:
Hur många Omega 3, Fatburner XX och ZMA-tabletter har jag totalt hemma på morgonen den 11/6? (Sammanlagda siffran). 332.

De flesta hade rätt på dom tre första frågorna, men utslagsfrågan var lite klurigare. Närmast var David Johansson på 174 tabletter och på andra plats Rickard Lavado på 93 st tabletter.

Grattis grabbar, ni får priserna när vi ses!

Film från debuten

Jag har satt ihop en film från lördagens debut i Fitness Five. Kvaliteten blev inte jättebra, men den funkar. Totalt gjorde jag 72 st repetitioner. 12 st fler än målet.

Ikväll kommer jag avslöja vinnarna i tävlingen jag hade här på bloggen.

En längre text om lördagens tävling kommer antingen ikväll eller imorgon. Håll till godo med filmen så länge.

EDIT kl 20:29: Pga upphovsrättsliga skäl med musiken fungerade inte förra klippet jag la upp. Därför lägger jag nu upp ett klipp utan musik där ni istället får lyssna till den för dagen eminenta speakern.


Lyckad debut

Sitter i bilen hem, otroligt nöjd över min insats. Körde 20 dips, precis som målet. Totalt i alla grenar blev det 72 reps vilket var 12 fler än jag trodde, då trodde jag ändå att 60 var ett högt satt mål. Jag har haft en fantastiskt bra dag och träffat mycket trevliga människor. Jag vill tacka Alexander, David och Rickard för att de stöttade mig under dagen. Tack grabbar.

Jag låter några bilder tala för sig själva, sedan kommer en lång redogörelse en annan dag, när jag samlat krafterna.

Dagen i siffror:

Bänkpress - 14 st (mål 11)

Bicepscurl - 13 st (mål 12)

Knäböj - 12 st (mål 6)

Chins - 13 st (mål 11)

Dips - 20 st (mål 20)

Totalt: 72 st repetitioner (mål 60).


Och..

Erik, ditt stöd under resan fram hit har varit helt fantastiskt. Den inspiration du ger mig är ovärdelig.

Tack.



Backstage, med andra deltagare.



Full fart i dipsen.



Uppvärmning innan bänkpressen.



Fullt fokus i bicepscurlen.



Prisutdelning efter dipsen. Till höger om mig är vinnaren för dagen.



Efter tävlingen. Nöjd och belåten.

***
Tack också till MM-Sports.

Chins

13 chins. 2 fler än målet. Jag är riktigt nöjd. Bara dips kvar nu, sedan är min tävlingsdebut avklarad!

Knäböj

Jag fixade 12 st knäböj! 6 st fler än målet! Känner mig pigg!

Bicepscurlen

Bicepscurlen klar. 13 repetitioner. En mer än målet! Nu är det 15 minuters vila innan knäböjen. Dags att värma!

Bänkpressen

Första disciplinen klar. 14 repetitioner. 3 st mer än målet!

Invägning

Vägde in på 70,1 kg. Skönt! Det betyder att jag kommer köra på 70 i bänkpressen, 35 i bicepscurlen och 105 i knäböjen!

Snart dags

Vi är nu framme i Karlskrona och vi hittade efter lite letande fram till Långö. Just nu väntar vi på invägning. Stämningen är spänd men jag känner mig lugn. Jag kommer uppdatera här och på Facebook under dagen.

Lätt, så lätt.

Känner mig otroligt lätt för tillfället. Ligger jag under 71,1 kilo om 3 timmar och nio minuter, när invägningen äger rum kommer jag få bänka på 70 kilo och böja på 105. Det vore optimalt.

Klockan är för tillfället 04:51 och jag har varit klarvaken sedan 03:00. Men jag har en bra känsla, detta kommer bli en bra dag.

Jag måste passa på att tacka för alla lyckoönskningar jag fått. Helt otroligt. Det känns oerhört bra och jag lovar att jag kommer ge allt jag har idag.

Nu kör vi.

Vägen fram

Det finns ingen anledning att vänta med att avslöja mina mål för tävlingen. Här kommer de.

Bänkpress - 11 st.

Bicepscurl - 12 st.

Knäböj - 6 st.

Chins - 11 st.

Dips - 20 st.

Rätt roligt att det sammanlagt blir 60 repetitioner.

***
Jag har satt ihop en film som skildrar min väg fram till tävlingen.


Väskan packad, nu är det dags.


Väskan är packad..


..med lite allt möjligt.

***
Vikten för en kvart sedan var 71,8 kg. Med lite tur klarar jag att väga in på under 70,5 kg. Nervositeten har lagt sig helt och för tillfället känner jag mig lugn. Jag vet vad jag ska göra, hur jag ska göra det och jag vet att kroppen är fräsch. Förberedelserna har verkligen varit optimala.

Schemat imorgon:

05:00 - Väckning
05:15 - Dusch
06:00 - Kort promenad
06:15 - Erik hämtar mig
08:00 - Invägning på Långö, Karlskrona
10:00 - Start Fitness Five

06:00

12,5 grader och ösregn för tillfället. Måtte det bli bättre väder imorgon..

Klockan ringde 06:00 idag. Upp ur sängen, ta tillskott och sedan en halvmils promenad. Efter promenaden ägnade jag mig åt stretching i 10 minuter, något jag börjat göra allt oftare. När massören för två månader sedan sa att jag var stel som ett kylskåp och att 'detta var bland det värsta jag sett' insåg jag att något var tvunget att göras. Nu är jag långt ifrån lika stel..

Idag kommer Erik till Kalmar och imorgon är det dags. Han hämtar mig klockan 06:15 för vidare avfärd till Karlskrona och Långö där tävlingen äger rum. Alexander ska också följa med på morgonen och han har med sig sin systemkamera för att föreviga dagen.


Bild från i höstas @ 78 kg. 6 kg mer än idag och ungefär 9,5 cm centimeter mer i midjan.

48 timmar kvar

Vikten diffar lite mellan dagarna och det har väl lite med vätska och sådär att göra. 71,3 kg idag och håller jag mig under 71,5 kg får jag köra knäböjen på 107,5 kg vilket förhoppningsvis kommer ge några fler repetitioner.

Dagen kommer bestå av powerwalk, strandhäng om vädret tillåter och sparsamt med mat..

Glöm inte bort tävlingen där du kan vinna en t-shirt och en shake. Klicka här.


5 km.

Vägning och mätning


Dag 1
(2011.05.02)
Vikt: 75 kg blankt.
Midjemått: 83 cm.
------------------------
Idag (2010.06.08)
Vikt: 72,5 exakt.
Midjemått: 79,5 cm.

Ner 2,5 kilo och 3,5 cm i midjan på fem veckor. Helt enligt planen. Mindre mat och fler powerwalks har gjort att jag nått målet i tid.


Nu är spellistan klar. 100 låtar med väldigt blandad träningsmusik. Tack för hjälpen alla ni som bidragit med låtar.

Ta chansen och vinn en t-shirt och en shake. Svara på frågorna här.

Tävling!

Fråga 1:
Hur många smaker finns av MM Sports Body Science caseinprotein?

Fråga 2:
I vilken stad har MM Sports sitt lager och sin fysiska butik?

Fråga 3:
Hur många repetitioner gjorde vinnaren av Fitness Five (herrar) totalt i finalen 2009?

Utslagsfråga:
Hur många Omega 3, Fatburner XX och ZMA-tabletter har jag totalt hemma på morgonen den 11/6? (Sammanlagda siffran).


Skriv dina svar tillsammans med namn och mailadress HÄR. Vinnarna presenteras på måndag. Priserna skickas med post till vinnarna. Ditt namn eller mailadress kommer inte att synas på bloggen.

***

Förstapris är en MM-Sports shake och en snygg svart t-shirt (strl M) med "becomestrongsoon.blogg.se" på bröstet.


Andrapris är en snygg svart keps med texten "becomestrongsoon.blogg.se" på baksidan.

Dags för tävling!

Ja, nu är det äntligen dags för tävling för er läsare här i bloggen!


Förstapris är en snygg t-shirt med texten "becomestrongsoon.blogg.se" på bröstet och en snygg shake från MM-Sports! T-Shirten är i storlek medium.



Andrapris är en snygg svart keps med texten "becomestrongsoon.blogg.se" på baksidan.

***
Nu till tävlingen:

Fråga 1:
Hur många smaker finns av MM Sports Body Science caseinprotein?

Fråga 2:
I vilken stad har MM Sports sitt lager och sin fysiska butik?

Fråga 3:
Hur många repetitioner gjorde vinnaren av Fitness Five (herrar) totalt i finalen 2009?

Utslagsfråga:
Hur många Omega 3, Fatburner XX och ZMA-tabletter har jag totalt hemma på morgonen den 11/6? (Sammanlagda siffran).

Skriv svaret på frågorna tillsammans med ditt namn och emailadress i en kommentar nedan. Ditt namn kommer inte visas i bloggen om du inte vill. Tävlingen avslutas på söndag kväll. Vinsterna skickas med post till vinnarna.

Fria tankar om Fitness Five

Men främst om min egen medverkan.

Bakgrund
I höstas (2010) frågade jag Erik om han tyckte att chins var en bra övning, jag hade testat någon enstaka gång och tyckte väl att det inte var något för mig. Kanske för att jag knappt klarade en enda. Erik sa att han tyckte jag skulle börja köra chins och som så många gånger förr lyssnade jag på hans goda råd.

Det tog några veckor och den 30:e november skrev jag följande i min blogg:

Chins
@ kroppsvikt
1x4
1x4
1x3

Detta var alltså i slutet på november 2010 och jag klarade inte ens fem chins. Ingen av de fyra jag körde lär heller ha varit F5-godkända. Men vi trummade på och i takt med att tekniken blev bättre och att jag började deffa (start på 82 kg) ökade också repsantalet. Jag började att göra negativa och viktade och efter några månader kändes det riktigt bra.

Sedan dess, slutet på november, har fokus varit att främst gå ner i vikt och få mer definierade muskler men också att bli starkare. En något klurig balansgång.

Tiden gick och i början på mars frågade Erik mig om jag inte också skulle ställa upp i Fitness Five (han var anmäld till tävlingen och hade haft siktet inställt på tävlingen ett tag). Jag blev något paff av frågan och min spontana tanke var "NEJ!". Vi diskuterade fram och tillbaka och jag kom, efter några dagars betänketid, fram till att jag faktiskt ville vara med och köra. Jag kände att jag inte hade något att förlora och att det knappast kunde skada att anmäla sig till tävlingen.

Nu är jag här, tre dagar från min debut i Fitness Five och det känns fantastiskt inspirerande. Vi, som ställer upp för första gången, har redan vunnit på ett sätt. Vi har vunnit över rädslan att misslyckas, vunnit över rädslan att ställa sig på en scen och prestera inför folk och vunnit över rädslan att bli missnöjd över sin egna prestation.

Det finns ingenting på lördag som gör att jag kommer försöka förklara bort min prestation. Det antalet repetitioner jag får ihop på lördag är precis min status för tillfället. Självklart har jag satt upp ett mål som jag ska göra allt jag kan för att klara och jag kommer bli missnöjd om jag inte klarar det. Men samtidigt måste jag se framåt och framförallt se och lära. Men jag tänker fan inte skylla på att jag är där för "se och lära". Egentligen hatar jag den formuleringen, men jag tror ni är med på vad jag menar. Jag hoppas lära mycket inför kommande tävlingar.

Varför ska man gå och fundera flera år innan man ställer upp och tävlar? Är det inte att bättre att man ställer upp tidigt och får erfarenhet och hela tiden utvecklas? Jag tycker det. Dumt att känna efteråt att man borde börjat tävla tidigare.

Träningen och framförallt
kosthållningen har gått som på räls sedan i höstas. Jag, som knappt gjorde en enda chins, fåtalet halvbra dips, någon enstaka repetition bänkpress, någon bicepscurl och knappast i närheten av en godkänd knäböj för 7 månader sedan ska alltså på lördag, inför publik, domare och vänner göra min första tävling.

Det känns fantastiskt.

Jag hoppas att min formkurva, efter tävlingen, när alla intryck lagt sig, fortsätter att peka uppåt. För jag kommer troligtvis vara fylld med energi, fylld med motivation och fylld av nya nyttiga erfarenheter efter tävlingen.

Efter tävlingen kommer jag givetvis fortsätta träna hela sommaren, men på en lugnare nivå. Jag kommer snitta 3 pass i veckan ungefär och äta god mat och så.

I takt med att träningen har utvecklats har också min blogg utvecklats. Nya läsare tillkommer hela tiden och den bästa bekräftelsen man kan få från er läsare är när ni säger eller skriver kommentarer om att jag inspirerar er till att träna mer och hårdare. Det värmer något oerhört. Jag, som svart på vitt sett sambandet mellan träning och välmående blir otroligt glad när jag kan inspirera människor till att börja träna. Det som skrivs i bloggen är knappast något vetenskapligt, utan det är ofta egna tankar och funderingar som kommer fram här, men det är förhoppningsvis också intressant.

Mål på lördag

Jag har satt upp ett mål för antalet repetitioner totalt i tävlingen och ett mål för varje disciplin var för sig. På fredag kväll kommer jag skriva ett tidsinställt inlägg som kommer publiceras klockan 10:00 på lördag där mina mål kommer vara nerskrivna.

Idag
Idag väger jag 72 kg och har blivit starkare i alla övningar. Jag har "fått" en kropp jag för tillfället är nöjd med, men som givetvis kan bli mycket bättre framöver.

Framtiden
Jag hoppas, som nämnts ovan, att jag får mycket nyttig erfarenhet på lördag som jag kommer få mycket nytta av i framtiden och framförallt att jag gör ett resultat jag kan vara nöjd med.

När det gäller bloggen hoppas jag att kunna fortsätta få ännu fler läsare, men framförallt vill jag fortsätta inspirera människor till en sund livsstil där träningen står i fokus. Under hösten kommer en hel del nyheter på bloggen och jag ser verkligen fram emot att fortsätta jobba med att sprida mitt budskap om en aktiv livsstil.

Inlägget blev långt, rekordlångt tror jag, men det är skönt att få ner sina tankar. Hoppas ni hänger med i mitt resonemang och att er träning går bra. Texten är lite osammanhängande, men ganska informativ.

TACK till alla er som hjälpt mig att nå dit jag är idag. Ni vet vilka ni är.

***
Som tack till er läsare för att ni hjälper mig att få extra motivation till min träning kommer jag ha en tävling här i bloggen med start imorgon. Fina priser utlovas.

Promenader och sparsamt med mat

Ja, så skulle man kunna sammanfatta mina dagar fram tills lördag. I princip inga kolhydrater alls och en halvmils promenad på morgonen och en halvmil på kvällen. Inrutat men också behagligt.

Imorgon ska jag väga mig och även mäta mig runt midjan. Det ska bli intressant att se hur många centimenter som försvunnit de senaste veckorna.


Tack vare att jag ville hinna hem lagom till fotbollen nu ikväll drog jag iväg en rekordrunda. Jag utnämnde mig själv till världmästare på distansen.


Jag hittade en ny färg på NY-keps idag. En klarblå, väldigt fin. Förr var man nästan själv med att använda dom, men så är det ju knappast längre. Nu finns de i var och varannan butik. På gott och ont. Shortsen på bilden ska användas på lördag.

***
Nu börjar det närma sig, på riktigt. De senaste kvällarna, innan jag har somnat, har jag gått igenom tävlingen i huvudet. Det är många tankar fram och tillbaka. Jag har kommit fram till att det viktigaste på lördag är att förvandla nervositeten till något positivt, få kraft av den. Annars kan det bli jobbigt.

Ny App


Testade en ny App till min telefon idag. Den har lite fler funtioner än Runkeeper. Bland annat kan man se på en karta exakt vilken runda man gått. Idag kör jag på två halvmils powerwalks och runt 1800 KCAL. Inga kolhydrater förutom de som finns i grönsakerna och i chokladpuddingen då.

Vädret på lördag

Vädret i Karlskrona på lördag kommer enligt den norska siten yr.no bli ganska behagligt.


Sista passet innan tävlingen

Idag körde igenom en sista runda bicepscurl, chins och dips innan tävlingen. Allt kändes okej, men det finns vissa saker jag måste tänka på fortfarande. Det skulle vara jobbigt att höra att man får massa reps bortdömda.

Dips

Kändes bra och jag tänkte hela tiden på djupet och det markerade stoppet i toppläget.

Chins
Första repetitionen på filmen är inte godkänd, men annars kändes det bra.

Bicepscurl
Kändes förvånandsvärt bra. Här har jag dock några tekniska delar att jobba med för att inte riskera att bli bortdömd.


Bänkpress + knäböj

Jag maxade bänkpress och knäböj idag för sista gången innan tävlingen. Hur många jag gjorde håller jag för mig själv, men nedan följer en film som visar några repetitioner från både bänkpressen (de sista, tunga repetitionerna) och några i mitten från knäböjen. Bänkpressen körde jag på 72,5 kg och knäböjen på 110 kg. Har jag riktigt flyt på lördag morgon när jag står på vågen får jag ännu lättare vikter på stången. Det vore ju bra.

Ikväll ska jag börja skriva en lista på allt som ska med på lördag, det vore ju tråkigt att glömma något. Eller gör jag det för att försöka dämpa nervositeten. Vem vet.


Sol sol sol

Morgonens powerwalk i en motionsslinga här i närheten var otroligt skön. Det hade utan tvekan varit full pott om vi inte hade fått oväntat besök på sista varvet..


R & D går 2,5 km x 3 på Värsnäs.


En otroligt objuden gäst. Detta är hans kompis från Google.


Efter blev det poolhäng..


Osmakligt smal @ 72,6 kg.

***
Nu blir det ännu mer PW och sedan minigolf..

Lördag

Dagens första powerwalk kommer ske snart. Rickard och David är påväg till mig med inlines för att vara med.

Igår kväll smakade jag för första gången Caseinpudding Vanilla Ice Cream. Den var också otroligt god och smakade faktiskt som vaniljglass, helt otroligt. Klicka på bilden för att beställa och för mer info. Glöm inte att ändra smak i listan bara, för då får ni choklad, men det gör ju inget för den är ju också helt otroligt god.



Idag stod vågen på 72,6 kg och jag är inte längre det minsta orolig för att väga för mycket tidigt nästa lördag. 7 dagar kvar till tävling..
***
Fitness 5 fyra låtar kvar...

Dipsmaxning

Det känns i kroppen att jag legat på stranden många timmar. Jag är seg och trött i huvudet, men nu gäller det bara att ladda om med grillad mat, PWO och XTEND för sedan väntar en sista dipsmaxning innan tävlingen.


Vy över Kalmarsund.


72,7 kg.


Igår drack jag väldigt lite vatten (men mycket kaffe...). Idag gör jag tvärtom.


Efter stranden hämtade jag ett paket från MM Sports som var fullproppat med godis.
***
Jag är otroligt sugen på öl och god mat, kombinationen är svårslagen tillsammans med detta vädret, men det får vänta tills nästa lördag.

LGoIF


Läckeby GoIF - SSG IF - 2-1 (0-1) Bra jobbat grabbar! 2 vinster och en oavgjord på de 3 senaste, 5-2 i målskillnad.

Bra pass och fint väder

6 km powerwalk x 2 i helt fantastiskt väder och utan tröja både till och från gymmet. Passet gick bra och det var   framförallt glädjande att se hur Johan har utvecklats under sina 4,5 månader på gymmet.

Bänkpress - maxning
Under betydligt sämre förhållanden än vad som kommer råda nästa lördag. Resultat hemligt.

Stångcurl - maxning
Under betydligt sämre förhållanden än vad som kommer råda nästa lördag. Resultat hemligt.

Hantelpress supersettat med stående hantelcurl
3 set

Mage i cable
3 set


Tittar ni noga ser ni Johan köra mage i cable nere till vänster.


Promenad i närmare 25 grader utan tröja. Nu är det sommar..

Dagens träning

Jag ska snart dra iväg för dagens träning, idag får jag sällskap av Johan. Vi ska köra på hans "hemmagym" Kraftverket.

Får i detta nu rapporter från Erik som befinner sig i Södertälje för att kolla på dagens kval i Fitness Five. Runt 200 i publiken och just nu har de haft invägning och domarna har nu regelgenomgång..


Live från Fitness Five-kvalet i Södertälje.

Dagens pass:
  • 6 km powerwalk
  • Chins - maxning
  • Dips - maxning
  • Latsdrag
  • Pushdown
  • 6 km powerwalk
Film på maxningarna kommer upp någon gång under dagen.

Sommarlov

Eller lov och lov. Jag är ledig från studier och jobb fram till den 18 juni då jag börjar jobba. Det ska bli skönt med några veckors ledigt och framförallt är det bra att kunna fokusera fullt ut på Fitness Five.


IFK Kalmar - LDB Malmö 1-4 ikväll på ett soligt Gröndal. 1029 åskådare på en damfotbollsmatch i Kalmar måste vara något slags rekord? Det kan inte ha hänt ofta iallafall. Kanske någongång när Lindsdals IF:s damer låg i allsvenskan? IFK Kalmar hängde med bra ikväll, men på slutet rann det iväg. Ewa lyckades dock vända bort inbytta Nilla Fischer väldigt snyggt. Respekt!


Nystart heter ett nytt bröd som kommit ut. Ett alternativ till er som vill dra ner på kolhydraterna men ändå äta bröd. Mer information finns här. Finns att köpa på MAXI i Kalmar.


Runt 74. Snart måste det börja hända saker på vågen, annars blir jag lite nervös. 72,5 är målet. 10 dagar kvar..

***
10 låtar kvar till 100 och då har vi fixat sommarens bästa träningslista! Fitness 5

Onsdag

Att gå 5 km på morgonen är total avkoppling för mig. Oerhört skönt. Bra väder, promenad och musik i öronen är fantastiskt bra.



***
Nästa vecka är det dags för tävling för er läsare här i bloggen. Fina priser utlovas till ettan och tvåan..

***
Just nu sitter jag och Erik och chattar om vad vi ska äta efter tävlingen. För egen del blir det skräpmat, öl, hotellfrukost, glass, godis, chips, osv, osv..

RSS 2.0